به گزارش راهبرد معاصر سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در نشست ویژه شورای امنیت گفت: تلاش برای حفظ سلطه واشنگتن با مجازات هر کسی که از آن پیروی نمیکند به عامل ویرانگری برای جهانی سازی تبدیل شده است.
به گزارش روسیا الیوم، او افزود: از زمان تشکیل سازمان ملل، این سازمان به وظیفهاش عمل میکند و تفاهم بین اعضای دائم شورای امنیت، امنیت را تضمین و همکاری را تقویت میکرد. سازوکار سازمان ملل به علت تلاش عدهای برای پایه گذاری نظام مبتنی بر قواعد ویژه با بحران عمیقی روبروست.
لاوروف تاکید کرد: آمریکا مشخص میکند چه کشورهایی دموکراتیک هستند و غرب میخواهد ائتلافهایش را بر این اساس تشکیل دهد. واشنگتن و متحدانش به امنیت در منطقه اقیانوس آرام ضربه میزنند. خطوط نظامی ناتو به سواحل غربی اقیانوس آرام رسیده است، در حالی که آنها ادعا میکنند فقط یک ائتلاف دفاعی هستند.
وزیر خارجه روسیه همچنین گفت: غرب، ناتو را به مناطقی گسترش داد که منافع حیاتی روسیه در آنها قرار دارد. ژاپن از این سخن نمیگوید که چه کسی بمباران هستهای انجام داد. واشنگتن پس از جنگ جهانی دوم، ماجراجوییهای جنایتکارانه داشت. تهاجم به عراق و تجاوزگری علیه لیبی و ویران کردن کشور پس از آن و نیز گسترش تروریسم، نقض منشور ملل متحد است. همه را به کنار گذاشتن قضاوت بر اساس معیارهای دوگانه و اقدام مبتنی بر اصول قوانین بین المللی درباره احترام به حاکمیت ملی و وحدت کشورها دعوت میکنیم.
او خاطرنشان کرد: برای دستیابی به توافق مسالمت آمیز در چارچوب توافقنامههای مینسک تلاش کردیم، اما کییف و غرب، این تلاشها را نادیده گرفتند. پیشنهاد ما درباره توافق در خصوص تضمینهای امنیتی چند جانبه، رد و به ما گفته شد هیچ کس نمیتواند مانع پیوستن اوکراین به ناتو شود.
وزیر خارجه روسیه اعلام کرد: هدف عملیات ویژه نظامی، از بین بردن خطری است که در مرزهای ما وجود داشت و نیز برای حمایت از مردمی بود که از حقوقشان محروم شدند. آیا تهدیدی علیه امنیت آمریکا در عراق، لیبی و یوگسلاوی وجود داشت؟ در زمان ویران کردن عراق و لیبی به چه قواعدی استناد کردند؟ مقامات فعال در موسسات وابسته به سازمان ملل به خودشان اجازه میدهند سخنانی در حمایت از غرب بیان کنند. باید به دموکراسی در داخل کشورها و نیز در روابط آنها با یکدیگر احترام گذاشت. غرب تلاش میکند مفهوم مورد نظر خودش درباره دموکراسی را به دیگران تحمیل کند. باید سازمان ملل را حفظ کنیم و کلید موفقیت، همکاری مشترک و احترام به برابری بین کشورهاست./باشگاه خبرنگاران جوان